کشاورزی با ماهواره، راه جدید کشاورزان برای سازگاری با شرایط اقلیمی جدید​​​​​​​

فناوری ماهواره‌ای در حال تغییر راه‌وروش‌ کشاورزان برای مدیریت محصولات کشاورزی و دامی است، و همچنین ممکن است کلیدی برای درک چگونگی سازگاری کشاورزی با اثرات تغییرات آب و هوایی و در عین حال کاهش سهم کشاورزی در ایجاد تغییرات اقلیمی باشد.هر غذایی که هر روز از خوردن آن لذت می‌بریم و نیازهای تغذیه‌ای بدنمان را برآورده می‌کنیم، نتیجه تلاش کشاورزان سرتاسر جهان است. با این حال، اثرات تغییرات آب و هوایی مانند افزایش دما، الگوهای باران غیر قابل پیش‌بینی و افزایش فراوانی رویدادهای شدید آب و هوایی، همگی بهره‌وری مزارع را تهدید می‌کند. این نیز حقیقت دارد که کشاورزی خود به تغییرات آب و هوایی کمک می‌کند و در واقع ما با یک چرخه بازخورد منفی مواجه هستیم. در این بین، فناوری ماهواره‌ای یکی از روش‌های نوین و موثری است که به کشاورزی در حرکت به سمت آینده‌ای پایدارتر کمک می‌کند.
“سازگاری با تغییرات اقلیمی” به اقداماتی اشاره دارد که برای کاهش اثرات منفی تغییرات اقلیمی و در عین حال استفاده از فرصت‌های بالقوه در دوران و شرایط جدید انجام می‌شود. رسیدن به این سازگاری، مستلزم تنظیم سیاست‌ها و اقدامات در پاسخ به تغییرات مشاهده شده یا پیش‌بینی شده در آب و هوا است. کشاورزی با ماهواره یا در واقع کشاورزی به کمک داده‌های دقیق ماهواره‌ای، یکی از روش‌هایی است که در شرایط اقلیمی جدید، کشاورزان را در گذار از این دوره سخت و پرچالش همراهی می‌کند. در این مقاله خواهیم خواند که کشاورزی با ماهواره چگونه اتفاق می‌افتد، چه ابعادی دارد و چه چالش‌هایی را پیش روی خود دارد.
پتانسیل کشاورزی دقیق کشاورزی دقیق یا زراعت دقیق از دهه ۱۹۹۰ یک زمینه رو به رشد از جنس فناوری بوده است. کشاورزی دقیق را در یک تعریف کلی می‌توان کاربرد طیف گسترده‌ای از فناوری‌های GPS، روبات‌ها، پهپادها، حسگرها و ماهواره‌ها برای بهبود دانش و کارایی کشاورزی دانست. یک مزرعه کارآمدتر، پایدارتر نیز خواهد بود؛ چراکه در آن، کشاورز با مصرف کود و انرژی کمتری به عملکرد ایده آل زمین دست پیدا می‌کند.
 ماهواره ها تا ارتفاع ۳۶۰۰۰ کیلومتری بالای سر ما شناور هستند. آن‌ها می‌توانند بخش‌های وسیعی از زمین‌های کشاورزی را ببینند و نگاهی را با ما به اشتراک بگذارند که درک آن از پایین و از سطح زمین دشوار است، ولی در کشاورزی با ماهواره امکان‌پذیر می‌شود! ماهواره‌ها به سه طریق می‌توانند به کشاورزان کمک کنند تا تصمیمات کارآمدتر و پایدارتری بگیرند:نقشه‌برداری: تعیین چگونگی استفاده از زمین‌های بزرگ برای انواع کاربردهای کشاورزی.
اندازه‌گیری: داده‌های ماهواره‌ای وارد الگوریتم‌های پیچیده می‌شوند تا از طریق آن‌ها، ویژگی‌های مختلف محصول مانند عملکرد و مرحله رشد را اندازه‌گیری و تعیین کنیم.
پایش (نظارت): تصاویر ماهواره‌ای به دانشمندان و کشاورزان این امکان را می‌دهد تا ببینند که استفاده از زمین در طول زمان چگونه تغییر کرده است و همچنین تغییرات را در الگوهای بارندگی راتشخیص بدهند.
 دانش به‌دست‌آمده از این فرآیندها می‌تواند به کشاورزان و دامداران کمک کند تا انواع مسائل کشاورزی را بهتر درک کنند، مانند اینکه از کدام کود، به چه اندازه و در کدام نقاط از زمین استفاده شود، یا اینکه دام‌ها در کجا پرسه می‌زنند، تأثیر الگوهای جدید آب و هوا بر روند رشد محصول چگونه بوده است و …
فناوری ماهواره باعث افزایش کارایی و کاهش مصرف کود می‌شودما می‌دانیم که تغییر و بهینه‌سازی فرایندهای زراعی می‌تواند به کاهش هزینه‌های مزرعه کمک کند. برای مثال، سامانه کشتیار با بهره‌گیری از تصاویر ماهواره‌ای به کشاورزان در تصمیم گیری در مورد میزان استفاده از کود در مزارع و نحوه توزیع آن کمک می‌کند و میزان و هزینه مصرف کود را کاهش می‌دهد. در شیوه سنتی مدیریت مزارع، تمامی قسمت‌های یک مزرعه به طور مساوی مورد تیمار قرار می‌گرفت، اما امروزه داده‌های حاصل از تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که کیفیت خاک و غنای معدنی آن در نقاط مختلف مزرعه متفاوت است. دانستن این موضوع به نفع کشاورزان است، زیرا می‌توانند به طور موثرتری از کود استفاده کنند و در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنند. اما تعیین نرخ متغیر کوددهی برای محیط زیست نیز مفید است، چراکه از مواد کودی (چه ارگانیک و چه شیمیایی) به میزان کمتری استفاده می‌شود.

​- ایران، تهران، اتوبان بابایی، شهرک ارکیده ، شماره تماس: 09126052733
- ایران، تبریز، میدان شهید فهمیده، کوی زمرد، کوچه شش، پلاک 81 ، شماره تماس: 04136554589
​​​​​​​​​​​- ترکیه، آنکارا، محله آی والی، کوچه اوچ باش، 3.5​​​​​​​​​​​​​​

اطلاعات تماس: